Yeni bir depo satın aldınız veya tesisinizde daha iyi bir depolama alanı arıyorsunuz. Yeterince basit görünüyor, değil mi? Her zaman değil. Profesyonel ve bilinen bir ikinci el raf satımı alımı yapan bir şirketle çalışmıyorsanız, süreç gözünüzü korkutabilir ve oldukça zorlayıcı olabilir.
Evet, ürünleriniz için doğru rafları bulamıyorsanız, ZMF RAF ile henüz tanışmamışsınız demek…
Envanterinizin akışı ve organizasyonu, tesisiniz için seçtiğiniz endüstriyel raf tipine bağlıdır. Kolayca kurulabilen, esneklik ve dayanıklılık sunan raflar bulmak zahmetsiz bir iş olmalıdır. İşinizi yürütmeye daha fazla odaklanabilmeniz için deponuzun genel ihtiyaçlarına uygun doğru rafları bulmanıza ZMF RAF olarak yardımcı olabiliriz.
Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı marka, stil ve tasarım olduğundan, endüstriyel depo rafları bulmak zor olabilir, ancak endişelenmeyin. Çeşitli endüstri standardı seçenekler mevcuttur. Bugün, şu anda perakende satış ortamlarında da kullanılan en popüler beş endüstriyel depo raflarını tartışacağız.
Perakende veya depo tesislerinde kullanılan en popüler endüstriyel depo raflarından biri çelik raflardır; çünkü malzeme ucuzdur, son derece dayanıklıdır ve öğeleri çökmeden veya bükülmeden düzenleyip depolayabildiği için kullanılmış veya yeni olarak satın alınabilir. Bu tür raflar çok fazla aşınma ve yıpranma alabilir ve uzun yıllar kullanım zamanı olur.
Çelik raflar, daha büyük depolar için yüksek katlı raf sistemleri veya daha küçük tesisler için normal zemin birimleri olarak düzenlenebildikleri için, küçük ürünler veya karton depolama için en yaygın raf türleridir. Çelik raflar çok yönlüdür ve kolayca ayarlanabilir.
Deponuz için çelik raflar seçerken, modası geçmiş somun ve cıvata düzenini mi yoksa klips stilini mi tercih edeceğinizi düşünmelisiniz. Somunlar ve civatalar, bunları ayarlamak için araçlar gerektirirken, klipsler, yükseklikleri ayarlanabildiklerinden ve manipüle edilmeleri çok daha kolay olduğundan, ağır malzemeler için sağlam bir temel sunabilir.
Perçinli raflar, çelik raflardan sonraki çok yönlü ve dayanıklı ikinci sistemdir. Cıvata veya klips yoktur ve raflar büyük depolar için verimli ve hızlı bir şekilde kolayca monte edilebilir. Bu tip raflar, tesisin kullanmaya karar verdiği perçinli raf tipine bağlı olarak daha ağır ürünleri depolayan depolar için en iyisidir.
Depolar iki seçenek sunar: tel veya sunta raflar. Tel, her türlü hava ve sıcaklığı tolere edebilir, bu nedenle onu daha iyi bir seçenek haline getirir. Ayrıca, çelik raflardan farklı olarak perçinli raflar, tesisinizin zeminine sığdırmak için ihtiyaç duyduğunuz sayıda ünite için ek ayarlamalar sunar. Endüstriyel depo rafları içinde perçinli raflar önemli bir yer teşkil eder.
Farklı raf üniteleri aracılığıyla hava sirkülasyonuna veya gelişmiş görüşe ihtiyacınız varsa, tesisiniz için tel raflar akıllıca bir seçim olabilir. Tel rafların perçin veya çelik raflar kadar güçlü veya dayanıklı olmadığını, ancak yine de kullanılamaz hale gelmeden önce birçok normal yıpranmaya dayanabileceğini unutmayın.
Yukarıda belirtilen bilgilere rağmen, tel raflar, ünitelerden daha az toz toplamak veya daha fazla ürün görünürlüğü istiyorlarsa depoların kullanabileceği başka bir yaygın endüstriyel raf türüdür. Ayrıca endüstriyel depo rafları içinde tel raflar büyük veya küçük depolar için montajı çok kolay ve nispeten hızlıdır.
Toplu raflar, adlarına rağmen hantal değildir. Daha küçük alanlara kolayca sığan hafif hizmet raflarıdır. Her ikisi de cıvatasız ve dayanıklıdır, bu da rafların tek seferlik kullanım için kolayca monte edilmesini ve sökülmesini sağlar. Öğeleri elle istiflemek için iyi bir seçenektir ve tekerleklerle donatılmış toplu raflarda taşınabilir.
Klipssiz raflar yavaş yavaş çekiş kazanıyor. Rafları son derece çok yönlü ve kurulumu basit hale getiren yonga levha ve çelik desteklerle inşa edilmişlerdir. Bakımı kolaydır ve hafiftirler. Ek olarak, taban raf ünitesine bağlı olarak raflar 800-1000 kg tutabilir. – bu oldukça etkileyici bir ağırlık!
Hangi endüstriyel depo raf sistemini kullanmaya karar verirseniz verin, raf satın almak, doğru fiyatı ve uyumu bulmak için haftalarca harcadığınız uzun bir süreç olmamalıdır.
Türkiye’de yıllardır işini profesyonelce yapan ZMF RAF Sistemleri ikinci el depo rafları ve alımı ve satımında size her türlü yardımda bulunabilir. Depo ortamınızın siz ve personeliniz için daha temiz ve daha güvenli olması için düzenli kalmayı kolaylaştıran ZMF RAF tasarımlarına hemen kavuşmak için bizi buradan arayın!